Bejelentés


VILÁGFA - A MAGYAR TÉRRENDEZÉS ŐSI MAGYAR ENERGETIKAI TÉRRENDEZÉS


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

AZ ŐSI MAGYAR TÉRRENDEZÉS

Tartalom:

-Bevezető

-Századfordító magyarok - László Gyula (1900-1998)MTV videótár

-A magyar kamlik (jurta)

-A magyar falu

-Őseink házai

 

 


A magyar térrendezés

"Nálad sem működik a kínai feng shui?! És akarod tudni, hogy miért nem?! Nagyon egyszerű... azért, mert Te nem vagy kínai. Magyarországon születtél, magyar nyelven beszélsz, és sok ezer év magyar hagyományát, hitrendszerét kódoltad a génjeidben. A "vérünkben van" - mondjuk magyarul, amivel együtt születtünk.
Akik azt mondják Neked, hogy a kínai feng shui egyetemes - tévednek. Valószínűleg jó szándékból teszik, de mint tudjuk, a pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve... Most esélyed van arra, hogy megismerd a magyar térrendezés elveit."
A fenti mondatok Színia honlapján olvashatók.
"Minden népnek megvannak a hagyományai és szokásai. Ezek a hagyományok hosszú évszázadokon keresztül apáról fiúra szálltak. Az ismétlés által pedig egyre erősíti a hatásukat, a beléjük vetett hitet. Ha valaki magyarnak születik, beleszületik a magyarságtudatba, ebbe beletartozik a magyarság nyelve, története, hagyománya, szokása, művészete, dalai, jelképrendszere, konyhája. Ez a szövevény úgy öleli körül egy-egy nép tagjait, mint halat a víz, akár tud róla, akár nem." (Árvai Krisztina)
"A magyar térrendezés a holisztikus szemléleten alapul, azaz az egész elsődlegességét hangsúlyozza a részekkel szemben. Szerves egységként kezeli az embert és házát, lakását.
A legfontosabb azt megérteni, hogy testi-lelki-szellemi szinten kell rendet rakni életünkben, hogy be tudjuk fogadni az újat, a változást. Gondolok itt arra, hogy nem elég pl.: egy szimbólumot kirakni és várni, hogy változás legyen az életünkben. Az emberi tényező nagymértékben befolyásolja, hogy sikerül –e bevonzani életünkbe, amit szeretnénk." (Némethné Wéber Gabriella)
Az oldal olvasása során vegye figyelembe a kedves olvasó, hogy a témának nem tudója, hanem tanulója vagyok magam is. Ebbe a tanulási, kutatási, megismerési folyamatba kívánom magammal csalni az érdeklődőket, tehát véleményeim következtetéseim magukban hordozhatják a tévedés lehetőségét, ezért jó, ha kellő kritikával fogadják azokat.
Semmilyen valláshoz egyházhoz nem kötődve, a teremtő természet csodáit, titkait kutatva - nem hívő, hanem kételkedő emberként - igyekszem az összefüggéseket fellelni, és közvetíteni.
A magyar tér- lakhely rendezés titkait abban a rendszerben keresem melyben az elhulló magot befogadó föld a víz és a nap segítségével hatalmas fát nevel. Aki érzi a magban alvó élet csodáját, a tápláló föld és víz, a teremtő nap erejét, az fogja érezni a magyar hagyományokon nyugvó, az évszázadok során a tudatunkba és tudatalattinkba vésődött térrendezés hatásait is.
A hagyományok, jelképek, szokások gyökereit keresem oly módon, hogy a társadalmi alávetettség, és a hitet abroncsba fogó egyházak okozta torzításoktól a rájuk rakódott felesleges sallangoktól igyekszem megszabadítani azokat.

Álljon itt példának rovásunk "B" betűje, melyet a mártírhalált halt szent András apostolra emlékezve sokan - főleg keresztények - andráskeresztnek neveznek, ám népi faragás vagy hímzés motívumaként székelykeresztnek nevezzük és a hazafi, hazaszeretet, hősiesség tartalommal bír.
Vagy a társadalmi alávetettség okozta torzító hatás példájaként álljon itt egy részlet Malonyai Dezső A Magyar nép művészete című munkájából: Magyarókerekén, kitelepedtünk a szérüskertbe, a vén ács, Szűcs András Öreg szérüskertjébe, a szilvafa alá s ő mesélte, mint építettek házat a régi világban, amikor még jobbágy volt a paraszt, amikor még nem tették utcafelül az ablakot, ne leselkedhessék be az ispán, hogy nyomban úrmunkájára zavarja azt, aki odahaza rostokolt.
A kapcsolódó oldalakon olyan témaköröket igyekeztem kifejteni, amelyek elősegítik a magyar térrendezés történelmi hátterének, az alapismereteknek, és az érzelmi kötődésnek a kialakítását, illetve fejlesztését. Írásaim viszonylag sok idézetet illetve hivatkozást tartalmaznak, mintegy kiegészítve, vagy igazolva saját elképzeléseimet.


Kedves olvasó! Az alábbi videót már ismerheted az Őstörténelmünk kérdései oldalról.

László Gyula Honfoglaló magyarok

VISSZA

Add a Facebook-hoz Oszd meg ismerőseiddel
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!