Bejelentés


VILÁGFA - A MAGYAR TÉRRENDEZÉS ŐSI MAGYAR ENERGETIKAI TÉRRENDEZÉS


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:

MAGYAR TÉRRENDEZÉS: A MAGYAROKRÓL

Tartalom:

-Magyarok... Tudjuk-e ? (Bakay Kornél írása)

 

-Őstörténelmünk kérdései

-Táltos oldal

-Rovás oldal

-Hagyományörző rendezvények


A VILÁGFA GYÖKERÉNEK ELSŐ FŐ ÁGA:
Jelen honlap terveim szerint három fő részből épül fel.
Gyökér szint : A magyar térrendezés történeti háttere,
Törzs szint : A modern lakberendezés alapjai,
Korona szint : A magyar térrendezés
Kedves látogató a honlapomon már jól körvonalazódtak a „gyökérszint” elemei.
A MAGYAROKRÓL oldal alatt foglalkozom a Magyar nép őstörténetével, a táltosok világával, a székely magyar rovással, és a nemzeti és hagyományőrző eseményekkel. Reményeim szerint ezen oldalak segítik a látogatót abban, hogy a magyar térrendezés kialakulásának történelmi hátterét, az adott területek kialakulásának körülményeit, törvényszerűségeit jobban átlássa és megértse, a térrendezés alkalmazása során tudatosan válassza a történelmileg megalapozott, hozzánk köthető rendszert.
A MAGYAR NÉP ŐSTÖRTÉNETE oldalak fő feladata a különböző történelem szemléletek közötti eligazodás segítése mellett, annak tudatosítása, hogy az ősök szétválása után a kultúrákban – ezen belül az életmódban, a lakóhelyhez kötődő hagyományokban és szokásokban is – jelentős eltérések keletkeztek. Nem véletlen tehát, hogy noha alapjaiban megegyezik, részleteiben mégis jelentős eltéréseket mutat az indiai Vaszati (Vasztu), a kÍnai Feng Shui, és az általunk megismerni szándékozott Magyar Térrendezés.


-A nemzetbölcső


-Rege a csodaszarvasról


-A nagyszentmiklósi arany kincsek (videó)


-Honfoglalás (videó)


-Könyvajánló


-Szabír magyarság, vagy onogur magyarság?


-Magyar folytonosság a Kárpát-medencében

 

A magyarság délkaukázusi eredetének egyre szilárdabban álló ténye egyelőre még csak azt kéri számon, hogy miért, s hová sikkadt el a délkaukázusi eredet...

 

 

Ezeknek az eltéréseknek a világkép, a vallást megalapozó ősi tudás a másik forrása. Ezzel kapcsolatos ismeretekre igyekszem a figyelmet felhívni TÁLTOS OLDAL alatti témakörökkel.
Az, hogy a magyarok hitvilágával kapcsolatban bizonyos párhozamok jelennek meg, történelmünk ismeretében természetesnek tekinthető, így nem áll szándékomban választani, vagy rangsorolni az ősi vallások között.

 

-Tátosokról


-A bösztörpusztai világfa (videó)


-Karaul az őrző táltos (videó)


-Magyar Biblia, A világ teremtése


-A Magyarok hitvilága


-A nyírkai jóslat


-Sorsvetés (Mit hoz a jövő?)Táltosok (tátos) a magyar ősvallás tudó papjai, a magyarok szellemi vezetői, az őstudás birtokosai. Tudásukat a pártus mágusok tudásából eredeztetik...

 

 

A ROVÁS OLDAL az ősi székely magyar rovással kapcsolatos jelenlegi ismereteinket foglalja össze és lehetőséget ad a rovásírás elsajátítására.
A rovás jelek, mint szimbólumok a magyar térrendezésben fontos szerepet töltenek be, ezért az oldalak megismerése fontos lesz a későbbiek során.
-A legrégibb Magyar leletek - képek, jelek, rovások (videó)

...Ősi, több ezer éves rovásunkat sajnos kevesen ismerik, noha a magyar kultúrának egy kiemelkedő értékéről van szó...

 

 

HAGYOMÁNYŐRZŐ RENDEZVÉNYEK olyan rendszeresen ismétlődő rendezvényekről tudósit, amelyeken a hasonló érdeklődési körű magyar, és más hun eredetű népek képviselői találkoznak, a hagyományőrzés jegyében.

...A Kurultajon a magyar ember cselekvési formájával találkozhattunk. Valódi magyar összefogást láthattunk és érezhettünk...

 

 

A MAGYAR TÉRRENDEZÉS GYÖKEREI alatt a magyar lakhelyek fejlődésével, - a jurtától a paraszt házig – azok berendezésével, tájolásával, energia rendszerével ismerkedhet meg.

 

Magyarok… Tudjuk-e…?


Tudjuk-e, hogy a 895-ös III. Honfoglalás idején, mintegy 500 000 magyar érkezik a Kárpát-medencébe, és ha összehasonlítjuk ezt a számot a mai népességi adatokkal (16 millió fő), akkor láthatjuk, hogy mi 1100 év alatt a harmincszorosára növeltük a magyarság lélekszámát. A mai Franciaország területén például a IX. században 7 000 000 ember élt és ma mindössze 58 000 000 embert lehet találni Frank honban. Ez alig 8,5 szeres növekedést jelent.
Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején Európában csak a görögöknek és a rómaiaknak volt írásbeliségük, és amikor mi megérkezünk a Kárpát-medence területére, már kiforrott, kész, mintegy 1700 éves írásbeliséget hoztunk magunkkal?
Tudjuk-e, hogy az Ómagyar Mária-siralom szövegét mi még a mai napig értjük, hiszen szókincsét, mind a mai napig használjuk? Shakespeare drámáit, a művelt; angol már csak szótár segítségével képes elolvasni, mivel annyit változott nyelvük az elmúlt 440 év során. A miénk, megtartotta nyelvtanát és szókincsét. Nem volt hajlandó belesimulni, beleolvadni a nagy nyelvi forgatagba!
Tudjuk-e, hogy a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrálta azt a 200 000. magyar népdalt, amelyből 100 000 már megjelent nyomtatásban is. A 80 milliós Németországban összesen 6000 (!) népdalt tudtak összegyűjteni.
Tudjuk-e, hogy a magyar mesevilág páratlan az egész világon? Európában nem ismerik a tündért, hetedhét országot, fanyüvőt, hétfejű sárkányt, még nyelvtani szinten sem. Nincs szavuk rá.
Tudjuk-e, hogy Európa nem ismerte a magyarok bejövetele előtt a hús megfőzésének módját? Nem ismerték a villát és a kanalat. Kézzel és késsel ették a sütött húst. Behoztuk a sajátos fűszerezési technikánkat, a darabolást, a fűszerekkel való összefőzést. Az édes, sós, savanyú, keserű ízek mellé mi hoztuk az erős ízt ételeinkben.
Tudjuk-e, hogy azért nem járnak tógában, ma Európában az emberek, mert mi behoztuk magunkkal a nadrágot, a zakót (kazak), a hosszú kabátot (kaftán). Amíg Európa saruba, csizmába, bocskorba járt addig mi behoztuk a háromnegyedes sarkos cipőt. Sőt még az alsó fehérnemű is általunk kerül a világnak erre a részére. Gondoljuk csak meg, ma Skóciában, ha valaki igazán korhűen akar a skót népviseletbe felöltözni, akkor nem vesz alsónadrágot a kockás szoknya alá.
Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején, mi csodálatos növény és állatvilággal rendelkeztünk, amit magunkkal hoztunk a belső-ázsiai térségből?
Tudjuk-e, hogy az elmúlt időszakban sikerült, a parlament által, hivatalosan is nemzeti kinccsé tenni őshonos állatfajaink nagy részét? A kilenc kutya fajtát, a három parlagi tyúk fajtát, a szilaj marhát, a három mangalica fajtát, a tincses kecskét, és a galambjainkat. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem lehet őket keresztezni, az országból kivinni. Tehát meg kell tartani a tiszta vérvonalat. A szürke marhát sajnos az osztrákok már levédték előttünk.
Tudjuk-e, hogy a hollandok 400 éve termesztik a tulipánt, mi 3000 éve? Mégis őket hívják a tulipán hazájának. Az egyetlen európai tulipán fajtának, a Tulipa Hungaricának géncentruma, a Kárpát-medencében van.
Tudjuk-e, hogy a világ második alkotmánya a miénk? Az első az izlandi 720-ból, a második pedig: Szent István király intelmei Imre herceghez.
Tudjuk-e, hogy a reneszánszt, mint művészeti stílust Ausztria és Németország tőlünk vette át?
Tudjuk-e, hogy az öntözéses gazdálkodást és a vetésforgót is mi honosítottuk meg a világnak ezen a részén? Mára már Európa elfelejtette ezt a tudást, és jórészt ennek köszönhető, hogy termőföldjeik tönkrementek, elhasználódtak. Ez az igazi indok arra, hogy miért is kellettünk az EU-ba!
És akkor még egy szó sem esett a magyarok ősi hitéről. Ezek persze csak kiragadott példák, a teljesség igénye nélkül. Talán nem hiába íródtak le. Jó lenne, ha legalább addig eljutnánk gondolatban, hogy magyarnak lenni nem szégyen! S akkor talán nem támolyognánk össze-vissza, abban a jogi, gazdasági és kulturális csapdában, amit nekünk állitottak Brüsszelben.
S hogy nehogy azt higgyük, az író fantáziája, üldözési mániája mondatja velem ezeket a szavakat, álljon itt egy idézet bizonyságul: Napóleon megkérdezte Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal. Talleyrand válasza: - Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!
A monarchia idején megvalósították Talleyrand elméletét. És végül, tudjuk-e, hogy 1805-ben 6 ember mert beiratkozni a Pázmány Péter Tudományi Egyetemre, mert féltek, hogy az osztrákok megölik, kiirtják családjaikat?
“Jó magyarnak lenni, igen nehéz, de nem lehetetlen!” (Széchenyi István )
Forrás dr. Bakay Kornél www.doksi.hu

 

VISSZA a Főoldalra

 

Add a Facebook-hoz Oszd meg ismerőseiddel

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!